Тишина, моля. Този призив никога не работи на летището. Докато чакат

...
Тишина, моля. Този призив никога не работи на летището. Докато чакат
Коментари Харесай

Чували ли сте за тихите летища? Ето какво представляват

Тишина, апелирам. Този апел в никакъв случай не работи на летището. Докато чакат за чекиране или качване на борда, пасажерите постоянно са съпроводени от фонов звук. Но " тихите летища " постановат контра идея. И колкото и добре да звучи концепцията, има и дефекти.

Ето по какъв начин работи концепцията за " тихи летища “

" Тихите летища “ желаят да понижат фоновия звук, като на процедура отстраняват напълно известията от високоговорителя. Те се употребяват единствено при незабавни случаи, да вземем за пример в случай че има изгубено дете или полетът е просрочен. Вместо това пасажерите би трябвало да употребяват електронни екрани, с цел да схванат къде е гейтът им и по кое време е време за качване.

Някои летища, като това в Хелзинки, също са намерили способи да осведомят пасажерите за качването на борда. Например, пасажерите на Silent Airport във финландската столица са осведомени за положението на полета си посредством приложение.

На някои от тихите летища пасажерите към момента ще чуват известия, само че единствено на съответния гейт или терминал. Няма по какъв начин да ги чуете на цялото летище.

Новата идея на летището подсигурява пропуснати полети

Ако сте от тези почиващи, които обичат да се разхождат из магазините на летището или да се почерпят с кафе преди качване на борда, това може да е проблем. Тъй като няма оповестяване на последно повикване за качване по високоговорителя, доста пасажери пропущат полета си.

През 2015 година стана обществено притежание историята на британец, който е бил на летище Бристол 90 минути преди полета си и го е изпуснал. Той чака на вятъра повикване за качване на борда, без да знае, че летище Бристол е едно от " тихите летища “

За да не ви се случи това, ето кои са летищата, на които би трябвало да сте сигурни, че сте на гейта в точния момент. Пътниците нямат право на обезщетение. Авиокомпаниите не носят отговорност за това дали и по какъв начин се вършат известия на летището.

Това са " тихи летища ":

Амстердам Шипхол, Холандия

Летище Барселона Ел Прат, Испания

Летище Бристол, Англия

Международно летище Кейптаун, Южна Африка

Летище Делхи, Индия

Международно летище Дубай

Летище Ченай, Индия

Международно летище Канкун, Мексико

Летище Айндховен, Холандия

Летище Хелзинки, Финландия

Международно летище Кемпегоуда, Бангалор, Индия

Летище Лондон Сити, Англия

Летище Мумбай, Индия

Международно летище Тамбо, Южна Африка

Международно летище Пунта Кана, Доминиканска република

Летище Чанги в Сингапур

Летище Венеция Марко Поло, Италия
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР